Kennismaken met het Novum

Wil jij kennismaken met het Gymnasium Novum?
Wat organiseren wij daarvoor?

In de Meet met Novumleerlingen

Het spannende moment van het kiezen voor een middelbare school nadert. Helaas kon je dit jaar op geen enkele school echt een kijkje nemen in het gebouw en van de sfeer proeven. Alle scholen hebben natuurlijk enorm hun best gedaan om zoveel mogelijk van hun school te laten zien. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je nog vragen hebt, die je voordat je de keuze gaat maken aan onze leerlingen wilt stellen.

Wij organiseren komende week “in de Meet met Novumleerlingen”, waar je in groepjes van maximaal vijf basisschoolleerlingen in gesprek kunt met één of twee leerlingen van Gymnasium Novum. Er zijn drie momenten beschikbaar.

dinsdag 9 februari van 15.30 tot 16.00 uur
donderdag 11 februari van 15.30 tot 16.00 uur
vrijdag 12 februari van 15.30 tot 16.00 uur

Wil je deelnemen, gebruik de bovenstaande link tussen 15.25 en 15.30 uur om deel te nemen aan de gesprekken.

Vooraf aanmelden kan via deze link. We vragen je dan naar je naam, je mailadres en je voorkeursmoment zodat wij genoeg Novumleerlingen kunnen vragen aanwezig te zijn.

Open School

Op zaterdag 30 januari 2021 hadden wij online Open School. Leerlingen en ouders konden bij 25 verschillende lessen en panels aansluiten om een indruk te krijgen van onze school. Doordat we vele lessen meerdere keren aanboden, waren de groepen niet zo groot en kon iedereen na de les ook nog vragen stellen. We zijn blij te zien dat de Open School zo druk bezocht is. Hopelijk hebben we duidelijk kunnen maken waarvoor we staan. Een kleine school met grootse mogelijkheden met een heel fijne sfeer!

De Open School werd in verband met het coronavirus alleen voor leerlingen die komend jaar naar de middelbare school gaan georganiseerd. Leerlingen die volgend jaar de keuze moeten maken krijgen later dit jaar nog een andere mogelijkheid de school te bekijken. Hopelijk kan dat dan weer in ons gebouw!

 

Proeflessen op woensdagmiddag

Op woensdag 20 januari (VOL), 27 januari (VOL) of 10 februari 2021 (VOL) hadden wij in de middag proeflessen gepland. De proeflessen zullen online plaatsvinden. Hiervoor ingeschreven leerlingen ontvangen persoonlijk een uitnodiging.

Online voorlichtingsavond voor ouders

Speciaal voor ouders van toekomstige eersteklassers organiseerden wij op woensdag 13 januari en dinsdag 19 januari 2021 een online voorlichtingsavond. Op deze avond vertelden wij uitgebreid over de organisatie van het Novum en het brede onderwijsconcept op de school.

Aanmeldformulier

Uiterlijk 24 uur voor de online voorlichtingsavond ontvangt u per e-mail de link voor deelname.
Binnen 5 werkdagen ontvang je per e-mail een tijdslot waarbinnen je de school kunt bezoeken.